Κατακύρωση του Διεγχειρητικού OCT Leica ΕnFocus στο νοσοκομείο Γ. Παπαγεωργίου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΄΄Παπαγεωργίου΄΄ και συγκεκριμένα η Β΄ Παν/κη Οφθαλμολογική Κλινική, προχώρησε στην παραγγελία του ενδοχειρουργικού OCT Leica ΄΄ΕnFocus΄΄.

Πριν  2 περίπου χρόνια το Νοσοκομείο είχε προμηθευτεί από την εταιρεία μας το 1ο χειρουργικό μικροσκόπιο Leica ΄΄Proveo 8΄΄ , πλήρως εξοπλισμένο για επεμβάσεις προσθίου & οπισθίου ημιμορίου. Μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται από όλους τους χειρουργούς ως το βασικό μικροσκόπιο τους και καλύπτει όλες τις ανάγκες τους και για τις πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που σύντομα θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το Proveo 8 και να το συνδέσουμε με το iOct ΄΄EnFocus΄΄. Μάλιστα θα είναι το 1ο ενδοχειρουργικό Leica ΟCT στην Ελλάδα!

To ενδοχειρουργικό ΟCT Leica,  ελέγχεται από τον ίδιο ποδοδιακόπτη του μικροσκοπίου Proveo 8 και βοηθάει τον χειρουργό να έχει καλύτερη πληροφόρηση για την έκβαση της επέμβασης ώστε να μηδενίσει τις επιπλοκές σε επεμβάσεις προσθίου και οπισθίου ημιμορίου.

  • δίνει τη δυνατότητα ανεξάρτητης ρύθμισης της θέσης και του βάθους σάρωσης.
  • έχει την δυνατότητα μετρήσεων μεταξύ σημείων.
  • διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.
To Nοσοκομείο Παπαγεωργίου , παρήγγειλε την έκδοση  Ultra-Deep του OCT , η οποία διαθέτει σημαντικά αυξημένο βάθος σάρωσης 11.1mm επιτρέποντας έτσι την απεικόνιση ολόκληρου του πρόσθιου ημιμορίου σε μία λήψη. Η αξονική ανάλυση είναι ≤ 9 μm και η ταχύτατα σάρωσης >18000 Α scans/s. Φυσικά το ίδο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εξέταση του οπίσθιου θαλάμου του οφθαλμού!