Εγκατάσταση ΩΡΛ Μικροσκοπίου Provido στo Athens ORL Clinic

Η Ωτορινολαρυγγολογική κλινική Θ.Καρράς ιδρύθηκε το 1974 από μια ομάδα καταξιωμένων χειρουργών ωτορινολαρυγγολόγων με όραμα τη δημιουργία μιας πρότυπης ΩΡΛ κλινικής, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων σε ασθενείς με προβλήματα κεφαλής και τραχήλου. Η αποκλειστική ενασχόληση της κλινικής με τη σύγχρονη ωτορινολαρυγγολογία την καθιστά μοναδική στην Ελλάδα. 

Νέες τεχνικές, νέες θεραπείες, νέοι εξειδικευμένοι συνάδελφοι , αλλά συγχρόνως μια μεγάλη παρέα ιατρών. Ίσως σε κανένα άλλο χώρο τόσοι πολλοί, γνωστοί καταξιωμένοι επιστημονικά λαρυγγολόγοι δεν βρίσκονται καθημερινά στον ίδιο χώρο. Αυτή η μεγάλη ομάδα ιατρών είναι ικανή να παράσχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλό κόστος για τον ασθενή.

Η κλινική διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και διέθετε ήδη δύο σύγχρονα χειρουργικά μικροσκόπια άλλων κατασκευαστών. Μετά από ενδελεχή έρευνα η κλινική κατέληξε στο κορυφαίο ΩΡΛ μικροσκόπιο Leica Provido το οποίο εντυπωσίασε τους χειρουργούς με την ποιότητα της εικόνας, τον φωτισμό και την εργονομία του. 

Με την χρήση του μικροσκοπίου πραγματοποιείται μία πληθώρα εξειδικευμένων και απαιτητικών ωτοχειρουργικών και λαρυγγολογικών επεμβάσεων όπως μαστοειδεκτομή, τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος, αναβολοτομή, μυριγγοτομή, τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού και μικρολαρυγγοσκοπήση (με χρήση laser που ενσωματώνεται στο μικροσκόπιο).