Συνεργασία Iridex - Topcon

Η Iridex Corporation, πάροχος οφθαλμικών ιατρικών προϊόντων που εστιάζει κυρίως στο λέιζερ για τη θεραπεία γλαυκώματος και των παθήσεων του αμφιβληστροειδούς, σύναψε συνεργασία με την Topcon Corporation. Η νέα συνεργασία προϋποθέτει πολυετή χρηματοδότηση για στρατηγικές ανάπτυξης με στόχο την εισαγωγή μόνιμων μοναδικών προϊόντων στην αγορά, για τη θεραπείας γλαυκώματος.

Η Topcon επενδύει στην Iridex αγοράζοντας αποκλειστικά δικαιώματα για τη διανομή προϊόντων αμφιβληστροειδούς και γλαυκώματος της Iridex στην παγκόσμια αγορά αποκτώντας κοινό μερίδιο συμμετοχής περίπου 10,4% στην Iridex.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες : Αποκλειστική Διανομή, ένα συμφωνητικό Αγοράς Ενεργητικού και ένα συμφωνητικό Χρηματοδότησης Κεφαλαίων. Βάση των τριών αυτών πυλώνων, η Topcon θα αποκτήσει αποκλειστική διανομή συστημάτων λέιζερ Iridex και αναλωσίμων που θα πωληθούν μέσω του δικτύου της σε αγορές της Ασίας – Ειρηνικού και σε κάποιες περιοχές του ΕΜΕΑ(Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική).

Το όραμα της Topcon είναι να ενισχύει τους παρόχους της με έξυπνες και αποτελεσματικές τεχνολογίες για την φροντίδα των ασθενών. Παρακολουθώντας το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, όπως η προηγμένη πολυτροπική απεικόνιση, διαχείριση δεδομένων προμηθευτών και πρωτοποριακή απομακρυσμένη διαγνωστική τεχνολογία.

Η Iridex χρησιμοποιεί αποδεδειγμένες θεραπείες για γνωστές απειλητικές για την όραση ασθένειες. Τα προϊόντα της Iridex στοχεύουν στην θεραπεία γλαυκώματος, του διαβητικού οιδήματος της ωχράς κηλίδας και άλλων παθήσεων του αμφιβληστροειδούς. 

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.glaucomaphysician.net/issues/2021/june-2021/iridex-and-topcon-form-strategic-collaboration

https://iridex.com/News/articleType/ArticleView/articleId/50.aspx